Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Η μουσική του Mozart μειώνει τις επιληπτικές κρίσεις και συμβάλλει στη θεραπεία της επιληψίας

Η μουσική του Mozart έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιεπιληπτική επίδραση στον εγκέφαλο και θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει μια θεραπεία για την πρόληψη των επιληπτικών κρίσεων, σύμφωνα με ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα στο Epilepsy Centre, Hospital St. Anne και CEITEC Masaryk University, Brno.
Ο επικεφαλής της έρευνας Ivan Rektor, PhD, και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους στο  έβδομο συνέδριο European Academy of Neurology (EAN).
Οι μελέτες δημοσιεύονται στο European Journal of Neurology, σε μια εργασία με τίτλο,“Mozart effect in epilepsy: Why is Mozart better than Haydn? Acoustic qualities-based analysis of stereoelectroencephalography,” στην οποία οι συγγραφείς σχολίασαν: “Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη εργασία που διερευνά την επίδραση συγκεκριμένων μουσικών χαρακτηριστικών,  ποσοτικοποίηση ρυθμού, δυναμικής και χροιάς στον αριθμό των επιληπτικών κρίσεων” (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου