Όλα τα τριαντάφυλλα τρώγονται, αν βέβαια δεν έχουν ψεκαστεί, αλλά το άγριο τριαντάφυλλο έχει μια ιδιαίτερη γεύση!
Σε μία από τις γλάστρες μου έχω μια ολόλευκη άγρια τριανταφυλλιά, όταν, πριν κάποια χρόνια, φύτεψα ένα κλαράκι που είχα φέρει από ένα από τα ψηλότερα βουνά μας.
Από τότε, κάθε χρόνο μου χαρίζει όλο και πιο πολλά από τα πανέμορφα, μικρά τριαντάφυλλά της, που με τα ρόδοπέταλά τους κάνω μια υπέροχη τριανταφυλάδα!!!
Η τριανταφυλλάδα μου είναι ένα από τα αγαπημένα μου ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά ποτά.
Τι είναι η τριανταφυλλάδα μου;
Είναι ένα κρύο έγχυμα
Τι είναι το κρύο έγχυμα;
Το κρύο έγχυμα είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζουμε με εμβάπτιση φύλλων, ως επί το πλείστον λουλουδιών σε κάποιο υγρό για μερικές ώρες ώστε να εξαχθούν οι ιδιότητες και η γεύση του φυτού.
Είναι δηλαδή ρόφημα, με νερό σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Γιατί κρύο έγχυμα και όχι ζεστό έγχυμα;
read more:https://botanologia.gr/rofima-triantafyllada-me-ta-rodopetala-moy-ploysio-se-vitamini-c/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου