Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Πρεβιοτικά και προβιοτικά, από τις βασικές πτυχές μιας σωστής και ολοκληρωμένης θρεπτικής διατροφής!

Για να μάθουμε τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εντέρου μας θα διερευνήσουμε τα οφέλη των προβιοτικών τροφίμων όπως το ξινολάχανο,
η γιαούρτη,
οι ελιές!

Και για να βελτιώσουμε την υγεία του εντέρου μας, τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά είναι η αρχή! 
Τα πρεβιοτικά -prebiotics- δεν περιέχουν κανένα ζωντανό μικροοργανισμό αλλά βοηθούν στην ανάπτυξή τους.
Τα προβιοτικά -probiotic- είναι φιλικά βακτήρια που ζουν κυρίως στο πεπτικό μας σύστημα.
Πολλοί από αυτούς τους μικροοργανισμούς απαντώνται φυσικά σε ζυμωμένες τροφές, όπως η γιαούρτη, 
το ξινολάχανο,
οι ελιές,
το μηλόξυδο,
το προζύμι,
το κεφίρ!
Τα προβιοτικά βακτήρια εκτελούν ορισμένες σημαντικές λειτουργίες, όπως η υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος,
του μεταβολισμού και της πέψης. 
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ανισορροπίες στον μικροβιόκοσμο του εντέρου μπορεί να συνδέονται με πολυάριθμες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.
Ο μικροβιόκοσμος του εντέρου μας επηρεάζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τις διατροφικές μας επιλογές και μπορούμε εύκολα να το υποστηρίξετε αυτό, συμπεριλαμβάνοντας στην καθημερινή μας διατροφή περισσότερα προβιοτικά καθώς και τρόφιμα πλούσια σε πρεβιοτικά.
Και ποιες τροφές για την υγεία του εντέρου πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου