Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

απλά και αληθινά - ας γίνουμε κύριοι της ζωής μας και όχι θύματα της κληρονομικότητάς μας!

Τα κύτταρά μας - εκεί που η βιολογία συναντά την πνευματικότητα!
Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε μορφή ζωής αποτελείται από κύτταρα. 
Και όπως γνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως πως ο οργανισμός μας αποτελείται από κύτταρα έτσι πρέπει να κατανοήσουμε πως οι σκέψεις μας επηρεάζουν τα κύτταρά μας!
Αυτό σημαίνει πως η συνειδητή εναρμόνιση της σκέψης μας μπορεί να αλλάξει την ζωή μας. 
Οι αποδείξεις της πολυετούς επιστημονικής έρευνας του dr. Bruce Lipton έχουν αλλάξει τα παγκόσμια δεδομένα, ρίχνοντας φως σε έναν κλάδο που μέχρι πρότινος μας ήταν άγνωστος.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν - τι δηλώνει ο τρόπος σκέψης μας για τη ζωή μας, αυτή τη στιγμή;
Και αυτό, γιατί πλέον γνωρίζουμε πως η κατάσταση της συνείδησής μας αντανακλά την κατάσταση της υγείας μας. 
Και αντίστοιχα, η κατάσταση της υγείας μας αντικατοπτρίζει την υγεία της κοινωνίας μας!
Και συλλογικά, είμαστε υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση του πλανήτη μας, όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Philip Dick‎‎ στον συντηρητή των κεραμικών - "αυτή την κοινωνία την χτίσαμε εμείς"
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου