τη γνωρίζουμε και με το όνομα "μοσχοσίταρο το ελληνικό"
τη συναντάμε και με τα ονόματα:
τήλι ή
τήλινδα ή
ντοντιλίνα ή
ντηλιλίνα ή
ντοντιλίνα ή
ντηλιλίνα ή
τσιμένι
το τσιμέντι στην ουσία δεν είναι η τριγωνέλλα αλλά ένα μείγμα μπαχαρικών άσχετα
αν έχει καθιερωθεί από πολλούς να ονομάζουν έτσι την τριγωνέλλα κάτι που
συμβαίνει και με το κάρυ
πολλοί ονομάζουν κάρυ το κουρκούμι κάτι
που είναι λάθος διότι
το κάρυ είναι και αυτό μείγμα από μπαχάρια με βάση το κουρκούμιεμείς ας γνωρίσουμε φωτογραφικά πρώτα αυτό το βασικό βότανο-μπαχάρι της Ελληνικής φύσης πριν ασχοληθούμε με τις ιδιότητές του
το όνομά του στα αγγλικά και γαλλικά είναι:
foenum-graecum το ελληνικό χορτάριείναι αυτοφυές φυτό της χώρας μας
αυτή είναι λοιπόν η τριγωνέλλα με βοτανικό όνομα Trigonella foenum-graecum