Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

δίαιτα και αποτοξίνωση με έναν ιδανικό χυμό-ποτό

http://1x.com
οι "χυμοί" του σώματός μας είναι σαν ένα ποτάμι που πρέπει να ρέουν ελεύθερα και απρόσκοπτα
σε περιπτώσεις ανισοροπίας 
η όποια
ίασή του και
επαναφορά της ισορροπίας του
ξεκινάει με την αποτοξίνωσή του
όταν το σώμα μας έχει αποτοξινωθεί είναι σε θέση
να απορροφήσει όλες τις θρεπτικές ουσίες που θα θελήσουμε να του προσφέρουμε με τα τρόφιμα και τα βότανα
ένα από τα πιο ισχυρά αποτοξινωτικά βότανο είναι το αφέψημα από τη ρίζα της πικραλίδας - αγριοράδικου
το αφέψημα του αγριοράδικου έχει  ισχυρότατη λιποδιαλυτική δράση και
ξεπλένει στην κυριολεξία το λίπος από το συκώτι
άλλα τσάγια βοτάνων με ισχυρή αποτοξινωτική δράση είναι
το τζίντζερ
το γαρίφαλο
η κανέλα
η ρίζα της κολλιτσίδα και
η ρίζα του μαϊντανού η οποία είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετική για τα νεφρά
η κατανάλωση μειγμάτων από  χυμούς φρούτων και αφεψημάτων βοτάνων κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας ευχάριστος και γευστικός τρόπος συνεχούς βελτιστοποίησης της υγείας μας και
αν οι γευστικές μας ανάγκες το απαιτούν δε διστάζουμε να τους γλυκάνουμε με μέλι -πολύ καλό το μέλι κούμαρου ή ερείκης αλλά και καστανιάς και τα τρία ελαφρώς πικρά αλλά με τέλεια γεύση μέλια -όπως και με σιρόπι σφένδαμου
ας δούμε τώρα έναν ιδανικό χυμό-ποτό για δίαιτα και αποτοξίνωση
                                      υλικά που θα χρειαστούμε:
  • χυμό από δύο  πορτοκάλια
  • χυμό από ένα κόκκινο γκρέηπφρουτ
  • χυμό από ένα κιτρολέμονο -λάιμ
  • ένα φλιτζάνι έγχυμα ιβίσκου που παρασκευάζουμε με μιά κουταλιά αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου
  • μία κουταλιά της σούπας  μέλι από κούμαρα ή κάποιο άλλο με λίγο πικρή γεύση-προτιμώ πάντα το μέλι- ή σιρόπι σφένδαμου
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
                                                     εκτέλεση:
σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι βάζουμε το έγχυμα του ιβίσκου μας και όσο είναι ακόμα ζεστό προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφένδαμου μαζί με το τζίντζερ
ανακατεύουμε και
μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθέτουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών μας και σερβίρουμε
είναι ένας
απολαυστικός
αναζωογονιτικός
αποτοξινωτικός
θρεπτικός και
ενυδατικός  χυμός  και
βέβαια δεν διστάζουμε να κάνουμε τους δικούς μας συνδυασμούς σύμφωνα με
τις γευστικές μας απαιτήσεις
τις δράσεις των εκάστοτε βοτάνων που χρειαζόμαστε και
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου