Μαζέψαμε χαμόμηλο φέτος;
Αν όχι προλαβαίνουμε ακόμα.
Σε μέρη με μεγαλύτερο υψόμετρο μπορούμε να το βρούμε μέχρι και το τέλος του Ιουνίου.
Και:
~ προσέχουμε να το μαζεύουμε όταν είναι τελείως στεγνό.
~ δεν το μαζεύουμε ποτέ μετά από βροχή.
~ μαζεύουμε το χαμόμηλο μέρες ζεστές και χωρίς υγρασία και με πιο κατάλληλες ώρες τις προμεσημβρινές.
~ τα καλύτερα λουλούδια είναι αυτά των 3-4 ημερών μετά το άνοιγμά τους
~ δεν το ξεριζώνουμε ποτέ για να μπορέσει να δυναμώσει ξανά.
~ συλλέγουμε μόνο τα άνθη και μόνο όσα χρειαζόμαστε,σεβόμαστε τη φύση.
~ ξηραίνουμε με προσοχή σε σκιά και σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 35οC.
Αν όχι προλαβαίνουμε ακόμα.
Σε μέρη με μεγαλύτερο υψόμετρο μπορούμε να το βρούμε μέχρι και το τέλος του Ιουνίου.
Και:
~ προσέχουμε να το μαζεύουμε όταν είναι τελείως στεγνό.
~ δεν το μαζεύουμε ποτέ μετά από βροχή.
~ μαζεύουμε το χαμόμηλο μέρες ζεστές και χωρίς υγρασία και με πιο κατάλληλες ώρες τις προμεσημβρινές.
~ τα καλύτερα λουλούδια είναι αυτά των 3-4 ημερών μετά το άνοιγμά τους
~ δεν το ξεριζώνουμε ποτέ για να μπορέσει να δυναμώσει ξανά.
~ συλλέγουμε μόνο τα άνθη και μόνο όσα χρειαζόμαστε,σεβόμαστε τη φύση.
~ ξηραίνουμε με προσοχή σε σκιά και σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 35οC.
έτοιμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήτο βάμμα μέσα,το λάδι έξω...
απ' ότι είδα,δεν χρειάζεται να σουρώνουμε και να προσθέτουμε νέα άνθη όπως στο λάδι λεβάντας,το οποίο ειρήσθω εν παρόδω,μόλις το έβαλα στο πρόσωπο μετά τη μάσκα σου με καρότο...
βαλσαμόχορτο δυστυχώς δεν ξέρω πού να βρω φρέσκο,θα αρκεστώ σε αγοραστό αποξηραμένο...
φιλιά και ευχαριστίες για τους θησαυρούς που μοιράζεσαι μαζί μας...-:))
τα άνθη πρέπει να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα ? και γενικα στα λάδια που φτιάχνουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είναι φρέσκα ή πολύ - πολύ πρόσφατα αποξηραμένα
Διαγραφή