Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

το κρεμμύδι μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

o διαβήτης - όπως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε -δημιουργείται όταν
η ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός δεν είναι αρκετή
και τότε λέμε πως
έχουμε πρόβλημα παραγωγής ινσουλίνης στο πάγκρεας
ή έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη
δηλαδή ενώ παράγεται ινσουλίνη δεν
είναι ικανή για να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς των κυττάρων μας και να βάλει το σάκχαρο μέσα σε αυτά...
και τι γίνεται μετά από αυτό;
το σάκχαρο συγκεντρώνεται στο αίμα και φράζει τα αιμοφόρα αγγεία
με αποτέλεσμα
τμήματα των οργάνων μας ή των μελών του σώματός μας να μην τρέφονται και να νοσούν...
γνωρίζουμε όμως 
πως η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη
και ένα από τα πιό γνωστά μας τρόφιμα που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα είναι
τα πολύτιμά μας κρεμμύδια...
τα κρεμμύδια λοιπόν με τα πολύτιμα συστατικά τους -σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για τα κρεμμύδια - έχουν συνδεθεί με τη μείωση του σακχάρου στο αίμα
και
έχουν καθιερωθεί μαζί με τα σκόρδα τα πλέον υπογλυκαιμικά τρόφιμα...
ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς έχουν αποδείξει ότι
οι διαβητικοί που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με εκχυλίσματα  allicin -συστατικό των κρεμμυδιών και των σκόρδων - τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους "μειώθηκαν σημαντικά"
αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η allicin ανταγωνίζεται με την ινσουλίνη στο ήπαρ
ενθαρρύνοντας τα κύτταρά του να παράγουν περισσότερο από αυτή...
αυτό βοηθά στη μεταφορά της γλυκόζης μέσα από το σώμα
μειώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα...
επιπλέον, τα κρεμμύδια είναι σπουδαία πηγή χρωμίου...
το χρώμιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που ενισχύει τις δράσεις της ινσουλίνης
ως εκ τούτου τα διαβητική ή προ-διαβητικά άτομα μπορεί να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους
με
την προσθήκη περισσότερων κρεμμύδια και σκόρδων στη διατροφή τους
καθώς
έχει παρατηρηθεί πως
όσο περισσότερο κρεμμύδι καταναλώνουμε τόσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα μας... 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγές πληροφόρησης και:
http://europepmc.org/abstract/MED/1223000
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691504002741
http://informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/09637480500512872
~~~~~~~~~~~~~~
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου