Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

γάλα από κάσιους,ένα πάνγευστο ρόφημα

τα κάσσιους,οι πάνγευστοι καρποί που όλοι γνωρίζουμε,είναι μαζί με τα αμύγδαλα,οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες
και
μια από τις καλύτερες πηγές L-τρυπτοφάνης,ένα από τα 10 βασικά αμινοξέα,πρόδρομος της σεροτονίνης, της μελατονίνης, και της νιασίνης -Β3
και
η οποία
έχει άμεση σχέση με
τη χαλάρωση,
την ηρεμία,
την ευτυχία
και
τον ύπνο...
στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα καταπληκτικό ρόφημα-γάλα από κάσιους!!!
για να το ετοιμάσουμε θα χρειαστούμε:
-ένα φλυτσάνι κάσιους
-νερό,
-αλάτι,
και
προαιρετικά
-εκχύλισμα βανίλιας,
-κανέλα
και
-μέλι
μουλιάζουμε  στο νερό τα κάσιους για 4 ώρες,στη συνέχεια
τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό
και
βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους με δύο ή τρία φλυτζάνια νερό,ανάλογο πόσο αραιό θέλουμε το ρόφημά μας
και
το αλάτι...
προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι και κανέλα...
αν θέλουμε,όπως στο βίντεο,
σουρώνουμε με ένα μεγάλο κομμάτι από τούλι ή τουλπάνι ή και με ένα σουρωτήρι και πιέζουμε μέχρι να βγει το γάλα-αλλιώς αφήνουμε ως έχει το ρόφημα,το οποίο κάλλιστα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ποτό, χωρίς να το στραγγίσουμε
και
το απολαμβάνουμε ,!!!
-αν κάνουμε πιό μεγάλη ποσότητα τη διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι,στο ψυγείο...
-ανακατεύουμε καλά κάθε φορά πριν από τη χρήση του...
-απολαμβάνουμε σκέτο ή με λίγες νυφάδες βρώμη και φρούτα εποχής...
και
βέβαια πάντα τα κάσιους να είναι ωμά και ανάλατα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου