
Μια χορταστική και απολαυστική τυρόπιτα ή τυρόψωμο, πανεύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση!
Το κάνω συχνά για να έχουμε κάτι για όποιον πεινάσει στο ενδιάμεσο των γευμάτων
Θα χρειαστώ
-. 3 φλιτζάνια αλεύρι η όσο μου πάρει για να έχω έναν παχύρευστο χυλό
-. 4 αυγά
-. 1lit γάλα
-. 1/2 κιλό τυρί φέτα
-. αλάτι, λίγο, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα
-. πιπέρι, όσο μου αρέσει
-. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
-. λίγο μοσχοκάρυδο
-. λάδι για να λαδώσω το ταψί μου
και
-. χτυπάω με σύρμα τα αυγά με το γάλα και
-. προσθέτω όλα μου τα μπαχάρια και το αλάτι
-. συνεχίζω να χτυπάω και προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω έναν παχύρευστο χυλό
και
-. σπάω το τυρί με τα ακροδάχτυλά μου και
-. το ρίχνω στο μείγμα μου
-. ανακατεύω με ένα κουτάλι πολύ καλά
και
-. προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 °C
-. λαδώνω το ταψί - 38άρι - και
-. ρίχνω το μείγμα μου
-. το ραντίζω με ελαιόλαδο και
-. το τοποθετώ στον φούρνο
-. ψήνω για 50' με 60' στους 180°C ή ανάλογα με τον φούρνο μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα
λεπτομέρειες:
-. το τυρόψωμό μου πρέπει να είναι τραγανό, για αυτό το σιγοψήνω και ανεβάζω τη θερμοκρασία 5 με 10' πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος!
-. το μείγμα μου το βάζω σε μεγαλύτερο ταψί από ότι συνήθως, για αυτό και το 38άρι για αυτή την ποσότητα των υλικών μου!
Το κάνω συχνά για να έχουμε κάτι για όποιον πεινάσει στο ενδιάμεσο των γευμάτων
Θα χρειαστώ
-. 3 φλιτζάνια αλεύρι η όσο μου πάρει για να έχω έναν παχύρευστο χυλό
-. 4 αυγά
-. 1lit γάλα
-. 1/2 κιλό τυρί φέτα
-. αλάτι, λίγο, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα
-. πιπέρι, όσο μου αρέσει
-. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
-. λίγο μοσχοκάρυδο
-. λάδι για να λαδώσω το ταψί μου
και
-. χτυπάω με σύρμα τα αυγά με το γάλα και
-. προσθέτω όλα μου τα μπαχάρια και το αλάτι
-. συνεχίζω να χτυπάω και προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω έναν παχύρευστο χυλό
και
-. σπάω το τυρί με τα ακροδάχτυλά μου και
-. το ρίχνω στο μείγμα μου
-. ανακατεύω με ένα κουτάλι πολύ καλά
και
-. προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 °C
-. λαδώνω το ταψί - 38άρι - και
-. ρίχνω το μείγμα μου
-. το ραντίζω με ελαιόλαδο και
-. το τοποθετώ στον φούρνο
-. ψήνω για 50' με 60' στους 180°C ή ανάλογα με τον φούρνο μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα
λεπτομέρειες:
-. το τυρόψωμό μου πρέπει να είναι τραγανό, για αυτό το σιγοψήνω και ανεβάζω τη θερμοκρασία 5 με 10' πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος!
-. το μείγμα μου το βάζω σε μεγαλύτερο ταψί από ότι συνήθως, για αυτό και το 38άρι για αυτή την ποσότητα των υλικών μου!
από τις συνταγές μου ntina/thalia, botanologia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου