Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Μακαρονάδα:ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο για γεύμα ή για δείπνο!

Μια μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε ένα γεύμα ή σε ένα λιτό δείπνο με συνοδεία μιας σαλάτας και δύσκολα κάποιος μπορεί να της αντισταθεί και ειδικά αν έχουμε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με σκόρδο και λάδι!

Για το δείπνο μας λοιπόν μια απλή,αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα.
Θα χρειαστούμε για περίπου τέσσερις μερίδες
-μισό κιλό σπαγετίνι
-μισό φλιτζάνι πολύ καλής ποιότητας λάδι
-3 με 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-δύο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
-στη μύτη από το κουταλάκι κουρκούμι
και
-βράζουμε το σπαγετίνι με το γνωστό τρόπο ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-λίγο πριν να είναι έτοιμο,ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
-προσθέτουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί-προσοχή δεν καίμε,προσοχή να μην καπνίσει-βάζουμε το σκόρδο.
-μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το μαϊντανό,το πιπέρι και το κουρκούμι
-ανακατεύουμε πολύ καλά και πολύ γρήγορα και κατεβάζουμε από τη φωτιά .
μεγάλη προσοχή στο σκόρδο,δεν το καίμε!!!
-στραγγίζουμε τα σπαγέτι μας και αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
-ανακατεύουμε,προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αν νομίζουμε ότι χρειάζεται
και η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη για να σερβίρουμε.!!!
τόσο απλά,τόσο νόστιμα!!!

Κείμενο-παρουσίαση:thalia-botanologia.blogspot.gr