Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Eνα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών,με πιπεριές Φλωρίνης και μπόλικο κρεμμύδι!

 Eνα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών,με πιπεριές Φλωρίνης, μπόλικο κρεμμύδι και μυρωδικά!
Και θα χρειαστούμε-
-500 γρ. πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό μας αρέσει
-τρία μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
-πέντε πιπεριές Φλωρίνης, που έχουμε ψήσει και ξεφλουδίσει,κομμένες σε σχετικά μεγάλα κομμάτια,
-αλάτι θαλασσινό,
-ένα φλιτζάνι του τσαγιού ψημένα και χοντροκομμένα στο μούλτι κουκουνάρια,
-πιπέρι,
-μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
-μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
-ένα ποτήρι του κρασιού λάδι,
-ένα φλιτζάνι του τσαγιού καλά γεμάτο ψιλοκομμένα μυρωδικά-
μαϊντανός,
καυκαλίδες,
μυρώνια,
κόλιανδρο,
Και
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό αλατισμένο,όπως συνήθως!
Λίγο πριν βράσουν,ανακατεύουμε και σουρώνουμε,κρατώντας ένα φλιτζανάκι από το νερό τους!
σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νεράκι που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε τα κρεμμύδια και
ανακατεύουμε!
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα κρεμμύδια μας και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο!
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα στραγγισμένα ζυμαρικά μας,
προσθέτουμε αμέσως τα μυρωδικά,
τις πιπεριές,
το πιπέρι,
το τζίντερ,
την πάπρικα,
το πιπέρι και
αν χρειάζονται λίγο αλάτι!
ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα ζυμαρικά μας με τα υπόλοιπα υλικά και μοιράζουμε στα πιάτα.
συνοδεύουμε με ότι σαλάτα μας αρέσει!

Κείμενο-παρουσίαση:thalia-botanologia.blogspot.gr