Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Είναι η σιωπή χρυσός για την υγεία του εγκεφάλου μας;

Ιππόκαμπος – Είναι η σιωπή χρυσός;
Ναι λένε οι επιστήμονες και εξηγούν ποιες είναι οι επιδράσεις των ακουστικών ερεθισμάτων και της απουσίας τους στην νευρογένεση στον Ιππόκαµπο του ενήλικα εγκεφάλου.
Ιππόκαμπος –
Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του εγκεφάλου μας  είναι ο ιππόκαμπος.
Ένα ζευγάρι δομές στο μέγεθος του αντίχειρα υπάρχει βαθιά στο κέντρο του ανθρώπινου μυαλού , και είναι υπεύθυνες για την αντίληψή μας και την ικανότητά μας να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε.
Συμμετέχουν στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη αλλά και στην πλοήγησή μας στο χώρο.
Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου μας χάρη στο σχήμα τους , καθεμιά από αυτές λέγεται ιππόκαμπος – hippocampus , το γνωστό μας αλογάκι της θάλασσας και έχουν τη μοναδική ικανότητα να παράγουν νέους νευρώνες κάθε μέρα.
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως παράγονται 700 νέα εγκεφαλικά κύτταρα στον ιππόκαμπο κάθε μέρα. 
Οι πιο πολλοί όμως από αυτούς τους νευρώνες δεν επιβιώνουν , γιατί στην αρχική περίοδο μετά τη γέννησής τους χρειάζονται μεγάλη υποστήριξη για να επιβιώσουν , να αναπτυχθούν και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινότητας των νεύρων του ιππόκαμπου....
read more:https://botanologia.gr/einai-i-siopi-chrysos-gia-ton-ippokampo-nai-lene-oi-epistimones/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου