Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Οι δράσεις των βοτάνων – ισχυρά αφροδισιακά βότανα και φυτικά ιάματα για τη στυτική δυσλειτουργία

H μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή η χαμηλή σεξουαλική λίμπιντο είναι αντικείμενο μελέτης εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.
Και βέβαια οι αιτίες της μειωμένης λίμπιντο είναι πολλές και διάφορες και μπορεί να είναι βιολογικές,
παθολογικές,
συναισθηματικές,
ορμονικές.
Επίσης η κατάθλιψη,
το άγχος,
το στρες,
οι διάφορες δίαιτες,
η κακή διατροφή,
οι αυξομειώσεις βάρους, έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την μειωμένη διάθεση για σεξ τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.
Και όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από γιατρούς και ερευνητές, η δραστήρια ερωτική ζωή είναι άκρως ευεργετική για τη φυσική κατάσταση...

Σε ποιο είδος ανήκει αυτό το βότανο; Ποια είναι η οικογένειά του;

Ο Homo sapiens είναι το σημερινό ανθρώπινο είδος και ανήκει στο γένος Homo της οικογένειας των Ανθρωπιδών
Η lemon verbena είναι φυτικό είδος και ανήκει στο γένος aloysia της οικογένειας των verbenaceae – ( λουίζα )
Η verbena officinalis είναι φυτικό είδος και ανήκει στο γένος verbena της οικογένειας των verbenaceae-( σταυροβότανο-γοργογιάνι )
Οι βιολόγοι ονομάζουν τα διάφορα φυτά για να τους δώσουν μιά θέση μοναδική.
Μιά θέση μοναδική μέσα στο πλαίσιο μιας καταγραφής της φύσης και το βασικότερο για να αποσαφηνίσουν τις σχέσεις τους με τα άλλα ζωντανά όντα του πλανήτη.
Στην ταξινόμηση αυτή οι κλάδοι χωρίζονται διαδοχικά σε
τάξη,
ομάδα,
οικογένεια,
γένος και
είδος…
Το είδος είναι η αμετάβλητη μονάδα της ταξινόμησης αυτής.
Η έννοια του είδους – από τότε που εκλαϊκεύτηκε, τον δέκατο όγδοο αιώνα από τον...

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ζαχαρώνει – κρυσταλλώνει το μέλι; Και αν ναι – γιατί;

Ζαχαρώνει το μέλι;
Μιά ερώτηση που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς.
Αν απευθυνθούμε σε αυτούς που έχουν σχέση με το μέλι οι απαντήσεις είναι διφορούμενες.
Έχω ακούσει πολλές φορές τη φράση:
-ε!!! όχι βέβαια, το μέλι δεν ζαχαρώνει ποτέ
Και άλλες τόσες τη φράση:
-και βέβαια το μέλι ζαχαρώνει.
Αν τώρα ρωτώντας προσπαθήσουμε να μάθουμε γιατί συμβαίνει το ένα ή το άλλο και πιό από τα δύο μέλια είναι καλό – ε!!!
εδώ απάντηση δεν παίρνεις…
Ξύνεις και συ το κεφάλι σου και προσπαθείς να μαντέψεις ποιο μέλι είναι καλό – αυτό που ζαχαρώνει ή αυτό που δεν ζαχαρώνει;
και αν ζαχαρώνει -γιατί ζαχαρώνει;
αν
δεν ζαχαρώνει -γιατί δεν ζαχαρώνει;
Σύμφωνα λοιπόν με μελετητές...

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

alcoholic hangover -και πως να απαλλαγούμε από τις συνέπειές του

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε το hangover;
πρώτον:
α) τρώμε μια ώρα πριν να πιούμε αλκοόλ, οπωσδήποτε κάτι 
ώστε να μειώσουμε τον ρυθμό που το σώμα μας απορροφάει και απελευθερώνει στο αίμα το αλκοόλ
β) πίνουμε τόσο όσο πρέπει, δηλαδή δεν ξεπερνάμε το όριο που ξέρουμε ότι αντέχει ο οργανισμός μας
γ) φροντίζουμε να πίνουμε πάντα το ίδιο ποτό και να αποφεύγουμε τα ενδιάμεσα -διαφορετικά – σφηνάκια, διότι
αν αναμείξουμε διαφορετικά μεταξύ τους ποτά θα μεθύσουμε σίγουρα πιο γρήγορα.
δ) πριν πιούμε το ποτό μας τρώμε μερικά άψητα αμύγδαλα τα οποία μειώνουν την πιθανότητα πονοκεφάλου
δεύτερον:
α) οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι αιτίες του hangover κρύβονται στις χημικές ουσίες των ποτών.
Όλα τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται αιθανόλη
Μερικά όμως περιέχουν και άλλες ουσίες – χημικές ενώσεις – γνωστές και ως ομοειδείς ουσίες.
Αυτές οι διαφορετικές χημικές...

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Το μέλι και 40 από τις πιο συχνές και πολύτιμες δράσεις του και ιδιότητες.

Το μέλι και οι χίλιες και μία χρήσεις του
Μέλι – το πανίσχυρο προϊόν των  μελισσών.
Το μέλι είναι ένα φυσική προϊόν που εκτιμάται για τις θεραπευτικές του ικανότητες από την αρχαιότητα.
Είναι φυσικό γλυκαντικό και μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα βιολογικών ιδιοτήτων.
Έχει ισχυρές αντιβιοτικές,
αντιικές,
αντιβακτηριδιακές-η αντιβακτηριακή δραστηριότητα του μελιού είναι η πιο διερευνηθείσα βιολογική ιδιότητά του,
αντιμυκητιακές,
αντιφλεγμονώδεις,
ισχυρότατες επουλωτικές και
αντιοξειδωτικές ιδιότητες!
Τελευταία, πολλές έρευνες έχουν “σταθεί” και έχουν μελετήσει μια ισχυρότατη ουσία, η οποία υπάρχει και στο μέλι – την Pinocembrin
Η Pinocembrin είναι ένα φυσικό προϊόν*, ισχυρότατο αντιοξειδωτικό, βιολογικά ενεργό συστατικό και του μελιού, ένα βρώσιμο θρεπτικό συστατικό με ισχυρότατο θεραπευτικό δυναμικό.
Μέλι, σχεδόν όλοι το γνωρίζουμε ήδη!
Προσοχή όμως...

Λεμόνι – Ξεκινώντας τη μέρα μας με νερό και ολόφρεσκο χυμό λεμονιού

Ένα από τα αγαπημένα μου “φρούτα”είναι το λεμόνι.
Μου αρέσει ο χυμός του,
μου αρέσει το άσπρο του -που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κίτρινη φλούδα-βουτηγμένο μέσα στο μέλι ή σκέτο
μου αρέσει η φλούδα του σαν σαν βάμμα
μου αρέσει η φλούδα του σαν γλυκό του κουταλιού
μου αρέσει το ξύσμα του πασπαλισμένο σε σαλάτες,φρουτοσαλάτες,χυμούς,
μου αρέσει το βάμμα-λικέρ του αλλά
πιο πολύ μου αρέσει ο χυμός του σε φρέσκο καθαρό νερό το πρωί.
Καθαρό νερό και φρέσκος ​​χυμός λεμονιού  και έχουμε έναν από τους πιο ενεργειακούς χυμούς που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας τα πρωινά.
Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε στα ποτά που περιέχουν καφεΐνη το πρωί για να ξυπνήσουμε.
Με αυτό τον τρόπο όμως εξαναγκάζουμε τα επινεφρίδια μας να παράγουν “διεγερτική” ενέργεια, με σκαμπανεβάσματα δηλαδή του σακχάρου στο αίμα και οξειδωτικού στρες, μια κατάσταση αρκετά επιβαρυντική για τον οργανισμό μας...

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Λιναρόσπορος και λινέλαιο για τον έλεγχο του άγχους και του στρες

Ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, δύο προϊόντα του λιναριού με ισχυρές αγχολυτικές ιδιότητες.
Πολλοί άνθρωποι ενστικτωδώς στρέφονται σε ορισμένα τρόφιμα όταν αισθάνονται “πεσμένοι” και αγχωμένοι.
Αυτό συμβαίνει διότι το φαγητό έχει την ικανότητα να αλλάξει τη διάθεσή μας.
Οι σωστές επιλογές της τροφής μας σε κάθε γεύμα συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσή μας παρέχοντάς μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο εγκέφαλός μας για εύρυθμοι λειτουργία του.
Οι ερευνητές συστήνουν σε περιπτώσεις άγχους και μεγάλου στρες λιναρόσπορο και διατροφική βιταμίνης Β-6
Ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο είναι από τις αξιολογότερες πηγές ω-3 λιπαρών και τρυπτοφάνης, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης
Ένας από τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της σεροτονίνης του εγκεφάλου είναι η διατροφή.
Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, η τρυπτοφάνη, η οποία...